Шкідливість тютюну та алкоголю (виховна година)

Таку назву мав виховний захід, проведений 13 березня 2017 року студентами 19 С групи в актовому залі педагогічного коледжу для першокурсників.

Переглянути фото та відео звіт

Його актуальність важко применшити. Адже розширення у сучасній Україні ринку алкогольних напоїв та сигарет, їх розмаїття та легкість придбання, нав’язлива реклама, а також дуже розповсюджена серед населення нашої держави своєрідна традиція вживання алкоголю та тютюнопаління стають причинами багатьох проблем.

Поява на початку життєвого шляху молодої людини цих шкідливих звичок зумовлює передчасне погіршення стану здоров’я, деградацію особистості, а також заважає реалізації можливостей молоді. Не сприяють здоровому способу життя і відсутність інформації про наслідки вживання алкоголю та тютюнопаління, «перекручені» цінності і пріоритети підростаючого покоління.

Так, 30-40% всіх смертей від ішемічної хвороби серця пов’язані з палінням цигарок, такий же відсоток впливу цієї звички на рівень смертності від онкологічних захворювань. Адже тютюнопаління є причиною 90% всіх випадків захворювань раком легенів.

Водночас однією з найактуальніших проблем сьогодення є психологічна профілактика вживання алкоголю серед молоді. Алкоголізм в молодому віці зустрічається набагато частіше, ніж у зрілі роки. Причина в тому, що підлітки є соціально незрілими, їх організм більш чутливий до алкоголю, і тому ризик здобути з часом алкогольну залежність є дуже високим. Саме у цьому віці зароджуються перші мотивації до алкоголю, спостерігаються найвищі показники впливу на психіку й організм молодої людини.

Тому, переконані студенти, поряд з медичними, адміністративними та юридичними заборонами, повинна проходити систематична профілактика вживання алкоголю та тютюнопаління серед молоді.

У цьому контексті цікавим і змістовним був виступ Кокоячука Богдана Захаровича – лікаря-нарколога КМУ Чернівецького обласного наркологічного диспансеру, який у доступній формі розповів присутнім про згубність тютюнопаління та вживання алкоголю як шкідливих звичок.

Адже майбутнє за здоровими людьми!

Бо тільки фізично та духовно здорова особистість здатна творити і приносити користь людям!

 

 

Керівник групи                                 А. Ю. Семенишин

Староста групи                                 К. С. Карпова

Share it

Залишити відповідь