Усе моє, все зветься Україна (Виховний захід)

… Буває, часом сліпну від краси.

Спинюсь, не тямлю, що воно за диво,

Оці степи, це небо, ці ліси,

Усе так гарно, чисто, незрадливо,

Усе як є – дорога, явори,

Усе моє, все зветься Україна.

Така краса  висока і нетлінна,

Що хоч спинись і з Богом говори…

 

Саме рядки із поезії геніальної Ліни Костенко «Усе моє, все зветься Україна» стали темою виховного заходу.

Розповісти про найдорожче серцю кожної людини, відкрити для студентів цікаву, мальовничу і унікальну Україну, формувати національну свідомість студентів, почуття патріотизму, гідності та гордості за свій рідний край, виховувати любов до своєї країни, її мови, культури, традицій та звичаїв, повагу до історичної спадщини українського народу, активну життєву позицію – таку мету мала виховна година, яку підготували студенти 12 групи та керівник групи О. І. Константинюк.

Студенти-першокурсники, які були присутні в залі, поглибили свої знання про історичні пам’ятки та архітектурні шедеври нашої держави, про найвидатніших українців у спорті, літературі, мистецтві та науці, про цікаві та унікальні місця України, створені природою і руками людей.

Студенти 12 групи декламували вірші, розповідали легенди, цікаві факти про Україну, виконували патріотичні пісні та провели флешмоб з усіма присутніми в залі глядачами. Використання відеороликів та мультимедійної презентації стимулювало пізнавальний інтерес студентів, мотивувало їх активність, надавало заходу емоційного та естетичного забарвлення.

Участь студентів у проведенні подібних заходів дуже важлива у підготовці майбутніх учителів початкових класів до національно-патріотичного виховання учнів.

Share it