До Дня пам’яті Героїв Крут (виховний захід)

29 січня 2018 року в Україні на загальнодержавному рівні відзначалося 100-річчя бою під Крутами, котрий для українського народу став символом героїзму та самопожертви молодого покоління у боротьбі за незалежність.

На виховній годині, яка була проведена в актовому залі педагогічного коледжу ЧНУ ім. Ю. Федьковича цього дня, студенти перших курсів переглянули документальний фільм-реконструкцію, присвячений цій пам’ятній даті.

Зі вступним словом на початку заходу до студентів звернувся заступник директора коледжу з виховної роботи В. М. Процюк та голова циклової комісії викладачів суспільних дисциплін Г. А. Курко

Пам’ятаймо, що бій під Крутами став успішною оборонною операцією, оскільки зупинив ворога на кілька днів. Це дало змогу представникам Української Народної Республіки підписати Брестський мирний договір із країнами Четверного союзу. Сміливість та жертовність учасників бою зробила їх прикладом для майбутніх поколінь захисників України. З ними порівнюють захисників Донецького аеропорту в теперішній російсько-українській війні. Тому Героїв Крут називають першими кіборгами.

Share it