«Герої не вмирають!» (Виховний захід)

Історія будь-якого народу містить періоди, дати, які є вирішальними і доленосними в його житті.

Ми повинні пам’ятати і не забувати героїчні сторінки, коли проливали кров патріоти. Адже той, хто не знає минулого, не вартий майбутнього.

Хто ж вони справжні патріоти і герої? Вірність і мужність – ось головні риси героїв: відданість своєму ідеалу та мужність у втіленні цього ідеалу в життя. Вірність і мужність аж до смерті!

Указом Президента України Петра Порошенка від 11 лютого 2015 року на підтримку ініціатив громадськості та з метою увічнення великої людської, громадянської і національної відваги та самовідданості, сили духу і стійкості громадян, завдяки яким змінено хід історії нашої держави, гідного вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя під час Революції гідності, захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України, встановлено в Україні День Героїв Небесної Сотні, який відзначається щорічно 20 лютого.

«Герої не вмирають!»

Саме під таким гаслом студентами 13 групи та керівником групи Н. М. Пьоник було проведено виховну годину пам’яті Героїв Небесної Сотні, тих, хто загинув за честь, за волю, за право бути Українцем і за свою Батьківщину.

Учасники заходу мали змогу послухати вірші, які присвячені загиблим Героям. Спостерігаючи за відеокадрами Революції гідності, пригадати хронологію кривавих подій 2013-2014 років, коли об’єднані поривом духа люди встали за волю. Нагадали, що саме студенти були першими з тих, хто не за вказівкою, а за велінням совісті і покликом серця вийшли на акцію протесту

Під час заходу згадали про українців, які загинули в Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській, про загиблих буковинців Олександра Щербанюка та Василя Аксенина, про буремний Схід, про загиблих в неоголошеній жорстокій війні, розв’язаній нашим «східним братом». Хвилиною мовчання студенти та викладачі коледжу вшанували пам’ять загиблих на Майдані та в зоні проведення АТО.

Share it