Превентивна правовиховна робота (правоосвітній захід)

Профілактика злочинності та насилля у дитячому середовищі є достатньо важливим питанням сьогодення. Бездоглядність та безпритульність, відсутність контролю з боку дорослих та байдуже ставлення батьків до проблем своїх дітей сприяють зростанню злочинності серед підлітків.

У педагогічному коледжі ЧНУ ім. Ю.Федьковича приділяєтсься велика увага зайнятості студентів у позанавчальний час. Особливо намагаємося охопити дітей з груп ризику, дітей, які перебувають у складних життєвих ситуаціях. Враховуючи психолого-педагогічні технології, керівники академічних груп та практичні психологи на виховних годинах та батьківських зборах обговорюють, поширюють інформацію щодо профілактики злочинності серед неповнолітніх.

24 квітня студенти коледжу брали також участь у дискусійному правоосвітньому заході «Дитяча злочинність, яка вона?», який відбувся у відділі абонемента ФОЮ ЧОУНБ ім. М. Івасюка в рамках заняття Школи соціальної адаптації підлітка «Пізнай себе». У відвертому діалозі з учасниками зустрічі інспектор ювенальної превенції ГУНП в Чернівецькій обл. Альона Миколаївна Синиця-Цибуляк та практичний психолог Наталія Василівна Оксіна звернули увагу на одне з найболючіших явищ у дитячому середовищі ‒ булінг, надали поради та рекомендації щодо  психологічного впливу на дітей, схильних до правопорушень. Книжкова виставка «Свобода чи вседозволеність?», підготовлена біблітекарем Ірина Хліповська

Share it