Марафон написання листів 2018

12 листопада стартувала міжнародна правозахисна кампанія Amnesty International Марафон написання листів, героїнями якої є жінки-правозахисниці та активістки з України та ще 6 країн. Цього року педагогічний коледж теж долучився до всесвітнього Марафону. Уже близько сотні студентів написали листи героїням і ще більше – підписали петиції-звернення до урядів держав.

Марафон написання листів – це глобальна щорічна кампанія, що проводиться напередодні Дня прав людини (10 грудня) та проходить у понад 200 країнах світу. Щороку за допомогою Марафону звільняють несправедливо засуджених, змінюють репресивні закони та допомагають жертвам порушень прав людини не здаватись.

26 листопада в актовому залі зібралися студенти третіх курсів шкільного та дошкільного відділів на інформаційну годину, щоб детально ознайомитися в рамках Марафону з інформацією про героїнь, які кидають виклик несправедливим законам, хабарництву, насильницьким діям поліції, нерівності. Ці жінки намагаються зробити світ більш справедливим та людяним.

Героїнями Марафону є: Катерина Гандзюк, антикорупційна активістка, що загинула внаслідок того як на неї вилили літр сірчаної кислоти; українська ЛГБТІ активістка Віталіна Коваль, яка зазнала нападів з боку радикальних угруповань; громадська активістка з Бразилії Маріелі Франку, чиє вбивство влада відмовляється розслідувати; Гульзар Дуйшенова, яка бореться за права людей з інвалідністю в Киргизстані; учасниця руху за соціальну справедливість у Марокко; борчиня проти смертної кари в Ірані Атена Даемі; Геральдін Чакон з Венесуели, яку переслідують за активізм та жінки корінного народу Сенгвер, які боряться проти насильного виселення своїх родин з земель їх предків.

Наше змістовне спілкування і написання листів з третьокурсниками закінчилося, але збір підписів, та листів у педагогічному коледжі триватиме до 16 грудня, після цього всі петиції з підписами та листи будуть передані організатору Марафону – Amnesty International, яка відправить листи адресатам, а петиції – урядам держав.

Підписати петиції можна онлайн на сайті кампанії: https://marathon.amnesty.org.ua

Координатор Марафону написання листів 2018, викладач педагогічного коледжу – Людмила Швага 0505233760

https://www.facebook.com/profile.php?id=100022052828981&ref=br_rs

Дивитися фотозвіт заходу…

Share it