Інклюзія – нова модель в освітньому просторі (зустріч-презентація)

20 лютого в педагогічному коледжі, для студентів спеціальності «Початкова освіта» відбулася зустріч-презентація, гостями і учасниками якої були представники центру підтримки людей з особливими потребами «Емаус», м. Львів, громадської організації «Миле сонечко», за сприяння кандидата педагогічних наук, доцента кафедри початкової освіти Оксани Гордійчук.

Мета такої зустрічі – отримати інформацію про людей з особливими потребами, познайомитися з дітьми, що мають фізичні та інтелектуальні вади опосередковано та безпосередньо в спілкуванні.

Як підкреслила у своєму виступі заступник директора з навчальної роботи, кандидат педагогічних наук, доцент, заслужений вчитель України Мирослава Сичова, інклюзія – це нова модель в освітньому просторі України. З реформуванням освіти, створенням Нової Української школи жодна дитина не повинна бути «відкинута» суспільством через особливі потреби у фізичному чи інтелектуальному розвитку. З прийняттям Закону «Про передфахову вищу освіту» маємо надію, що будуть розроблені такі освітні стандарти підготовки спеціалістів дошкільної та початкової освіти, які дозволять внести в зміст підготовки матеріали, що нададуть можливість нашим випускникам спілкуватися з такими дітьми без особливих проблем. «Проте, навчати їх, на мою думку, повинні спеціалісти-випускники факультетів корекційної педагогіки» – відмітила Сичова М.І.

Сльози на очах у присутніх викликав 32 – річний хлопець з освітніми потребами який на завершення зустрічі продекламував вірш «Крила».

Share it