Скайп-зустріч із письменницею та перекладачкою Оксаною Лущевською

27 березня у педколеджі ЧНУ імені Юрія Федьковича на запрошення викладачки Валентини Сеничак відбулася скайп-зустріч із письменницею та перекладачкою Оксаною Лущевською.

Під час заходу авторка розповіла про свої видання «Синя парасоля» та «Папужка», що побачили світ у Дитяче арт-видавництво “Чорні вівці”, а також відповідала на питання майбутніх вчителів про те, як писати дитячі книжки і не тільки.

Відгук Оксани Лущевської про зустріч:

«27 березня я побувала (по скайпу, авжеж!) у коледжі ЧНУ імені Юрія Федьковича на запрошення викладачки Валентина Сеничак, яка викладає дитліт! Це була прекрасна зустріч!
Дякую і пані Валентині, і Дитяче арт-видавництво “Чорні вівці”!

Знаєте, мене вразила ТАКА кількість парасольок! Вони – метафори.
Тепер я знаю: ці майбутні вчителі зможуть уберегти від будь-яких “шквалів” нашу укрдитліт!
Також не можу не сказати: мене захопила маленька читачка, яка прийшла просто, щоб розказати вірш “Черепашенята” з книжки “Про кита” (Видавництво Старого Лева). Як вона ча-кала, ша-кала, та-кала — друзі, це було неймовірно! (Шкода, що книжка вийшла з друку, але добре, що вірш є у Хрестоматії сучасної української дитячої літератури). Зустріч була неймовірно позитивна, без-офіціозна і було багато запитань (а я це <3 і шаную).

P.S. Я хотіла показати підручники, які використовують у США для викладання дитліту, і, власне, був такий енергетичний рівень, що про підручники ми просто забули. Отже, чудові студенти, якщо ви читаєте цей пост і захочете посилання на підручники, так-так, дайте мені знати! Загалом, колеги і друзі, я вірю в цих прекрасних ентузіастів! І вдячна пані Валентині, що вона так дбайливо шукала зустрічі зі мною.»

Дивитися фото та відео звіт заходу…

Share it