«Тобі, Україно, і серце і дух» (зустріч з Василем Васильовичем Васканом)

У педагогічному коледжі ЧНУ ім. Ю. Федьковича відбулася зустріч з Василем Васильовичем Васканом – буковинським поетом і громадським діячем, членом Національної спілки письменників України (з 1999), заслуженим працівником культури України (2006), лауреатом обласної літературно-мистецької премії ім. С. Воробкевича (2006), головою Чернівецького обласного відділення товариства «Україна-Молдова». Слухачами поезії у виконанні майбутніх педагогів та автора стали викладачі і студенти коледжу. Із присутніми митець поділився найновішими віршами і секретами поетичної творчості.

Василя Васкана називають наймузичнішим серед поетів, адже чимало його віршів стали піснями. Поетичні збірки вміщують роздуми про наше сьогодення й минуле, про святість і нерозривність зв’язку різних поколінь, їх духовну єдність та націленість у щасливе завтрашнє майбутнє.

Поезією вшанували пам’ять дружини Василя Васильовича – Євдокії Миколаївни, яка працювала у нашому навчальному закладі. Спогадами про колегу поділилися ветерани педагогічної праці – Марія Степанівна Горда та Іван Григорович Панівський.

Наприкінці зустрічі поет подарував для бібліотеки навчального закладу дві збірки віршів − «Школа моя чистороса» і «Тобі, Україно, і серце, і дух».

 

Share it

Залишити відповідь