Міжнародна співпраця навчального закладу

Міжнародна співпраця набирає нових напрямків

На запрошення директора Сучавського Національного коледжу імені Міхая Емінеску пані Сільвії-Корини Нуцу делегація нашого навчального закладу 9 грудня відвідала Сучаву. Програма перебування була досить насичена, включала в себе різносторонні заходи: офіційне підписання Угоди про партнерство між нашими коледжами на 2023-2024 роки в контексті міжнародного проєкту «Сьогодні – студенти, завтра – викладачі», круглий стіл з проблем освітньої діяльності, науково-методичний семінар-практикум «Використання інноваційних технологій у професійній підготовці майбутніх педагогів». Слід зазначити, що у семінарі брали участь професори коледжу та працівники Інспекторату освіти Сучавського повіту.

Новою сторінкою в міжнародній діяльності стала зустріч у Сучавській філії Союзу українців Румунії, результатом якої є Угода про наші партнерські зв’язки  на 2023-2024 роки. Голова Союзу Ілля Савчук висловив упевненість у плідних стосунках колективу працівників і студентів Педагогічного коледжу та української діаспори Румунії в напрямках культурних, оздоровчих та матеріально-технічних питань.

В рамках реалізації міжнародної кредитної мобільності, що передбачена освітніми професійними програмами, за якими здійснюється підготовка фахівців у коледжі, перспектив європейського поступу України, в ході поїздки досягнуто домовленостей у співпраці стажування викладачів у Сучавському коледжі, можливість проходження педагогічної практики, проведення спільних офлайн/онлайн заходів освітньо-методичного та культурно-спортивного спрямування. Це буде виходом міжнародного співробітництва на новий рівень.


Share it