Реалізація проєкту – в дії!

У рамках проєкту «Придбання універсального тренажеру та спортивного інвентарю для ФОКу (фізкультурно-оздоровчого комплексу) педагогічного фахового коледжу Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича», у вересні-жовтні триває активна робота викладачів фізичного виховання та студентів коледжу. Зазначимо, що проєкт реалізується у рамках Програми підтримки ініціатив місцевих карпатських громад, яка реалізується Асоціацією „Єврорегіон Карпати – Україна” та фінансується за кошти обласних бюджетів Львівської, Закарпатської, Івано-Франківської і Чернівецької областей.

Так, керівник фізичного виховання Мацкуляк О.А. на засіданні циклової комісії викладачів фізичного виховання та перед студентами  виступила з інформацією про умови участі у проєкті.

Для організації занять фітнесом та використання тренажерів у фізкультурно-оздоровчому комплексі коледжу викладачі фізичного виховання Чубатенко С.Ю., Громик І.О., Мацкуляк О.А., Паньків І.М., Шинкар Т.Ю. вивчали досвід колег зі спортивних центрів м. Чернівців «Титан»,  «Vip Gym».

Зацікавило вивчення досвіду роботи на тренажерах і студентів. Зокрема, Ткачук Олександра, студентка 36с групи, у клубі «Leader sport family» удосконалювання свої вміння проведення тренувань для різних груп м’язів на тренажерах, із спортивним обладнанням та із TRX петлями.

З метою забезпечення успішної роботи на новопридбаному обладнанні викладач фізичного виховання Мельник С.Д. пройшла теоретичний курс в інструктора групових програм  TRX, дієтолога-нутриціолога Мельничука Юрія  та отримала практичні навики з курсу фітнес програми «Функціональні Петлі TRX»

Також викладачами було успішно вивчено досвід функціонування тренажерів у спортивних залах України «Sport Life», «Gym» та інших країн, зокрема м. Бергамо (Італія).

На основі зібраного матеріалу створено цікаві й змістовні презентації, які в майбутньому будуть демонструватися студентам та всім охочим в якості іструкцій під час проведення занять на тренажерах та із спортивним обладнанням. Учасники проєкту дійшли спільної думки, що пошук матеріалів та спілкування з колегами із спортивних клубів значно збагатили досвід наших викладачів і студентів, що, безперечно, позитивно відобразиться на якості освітнього процесу, дасть можливість пропагувати серед молоді регіону здоровий спосіб життя.

Share it

Залишити відповідь