Презентація книжково-ілюстративної виставки «День української мови та писемності»

9 листопада – День української мови та писемності. Це свято відзначається на честь святого Преподобного Нестора Літописця, мощі якого покояться у печерах Києво-Печерської Лаври. Цього року виповнюється
965 років від дня  народження літописця, головний подвиг життя якого – складання «Повісті минулих літ». Вважається що саме з Нестора Літописця починається письмова українська мова.

Це важливий день для кожного українця. Любов до рідної мови це те ж саме, що любов до Батьківщини, до рідного дому, матері.

У бібліотеці педагогічного фахового коледжу відбулася презентація книжково-ілюстративної виставки «День української мови та писемності», яка пропонує книжкові видання, що дають змогу читачам поглянути на історію свого народу, збагнути роль рідної мови у ствердженні української державності.

«Українська мова – це модно!» – такий слоган не раз доводилось чути. Дійсно, нарешті, володіння українською мовою стало не лише необхідністю, а й круто, сучасно й популярно! Врешті-решт це – ознака стилю і престижу, а ще це природно!

Любімо, поважаймо, збагачуємо нашу неповторну й самобутню мову!!!

Share it

Залишити відповідь