«Я любив вас усіх, а найбільше любив Україну…»

«Пісня для мене – це виявлення людських
почуттів. Без пісні я не уявляю свого життя»

30 листопада 2021 року Буковина святкувала 70-річчя від дня народження відомого українського співака Назарія Яремчука. Він був тим співцем, який окреслив траєкторію своєї зірки вірною любов’ю до України. Чи згасла зоря Назарія Яремчука? Ні, вона не згасла! Як і ніколи не згасне його музика!

З метою вшанування пам’яті людини-легенди з надзвичайно скромною, щирою і відданою вдачею, людину, наділену Талантом, в Педагогічному фаховому коледжі ЧНУ ім. Ю. Федьковича відбулася приємна зустріч студентів та викладачів із Маслієм Михайлом Михайловичем. Відомий у творчих колах журналіст, енциклопедист, талановита особистість, яка любить українську пісню і глибоко цікавиться її історією, презентував книгу «Незрівнянний світ краси Назарія Яремчука», у якій зібрав спогади багатьох митців України, друзів, людей, що особисто знали легенду Буковини.

Презентація літературно-художнього видання розпочалася піснею з репертуару співака («Квітка розмарія» муз. О.Пушкаренка, слова М.Ткача) у виконанні студентки музичного відділення Олеся Волощук, а на екрані присутні схвильовано розлядали світлини з концертних виступів та творчих зустрічей Назарія Яремчука. У невимушеній атмосфері Михайло Михайлович змотивував майбутніх педагогів та викладачів прочитати книгу, ознайомитися із цікавими правдивими фактами із життя митця. Збагатили бесіду емоційно забарвленими спогадами Тадей Степанович Яценюк та Дарина Степанівна Максимець. Саме за їх підтримки маємо можливість прочитати сторінки подарованого видання, що буде в бібліотеках нашого навчального закладу.

Студенти та викладачі щиро вдячні гостям за відвідини нашого коледжу, а викладачу – Марині Валентинівні Яценюк – за сприяння в організації заходу.

Я на світі прожив, наче спалах зорі на світанні.
Наче крапля роси, наче крик журавля – тільки мить…
Н.Яремчук

Share it

Залишити відповідь