Інклюзія – не ілюзія

Сучасне суспільство ставить нові виклики, і в школі – це інклюзія. В рамках проведення ГО «Inclusive Space. Ukraine Community» (Україна, Чернівці) та НО «Inclusive Practices» (Грузія, Уреки), за підтримки International Association for Community Development (IACD) Міжнародного інклюзивного конкурсу для школярів та студентів «ТОЧКИ ДОТИКУ» – 2021 студентками 43 групи Савчук Ольгою та Щорчук Каріною було підготовлено та проведено тренінг для студентів 3-х курсів шкільного відділення на тему “Відчуй дитину серцем”.

Студентки не зупинилися на досягнутому, а продовжили розповідати про інклюзію, закликати ламати стереотипи та навчатися любити дітей з особливими освітніми потребами (ООП). Саме тому з  8 по 10 грудня для перших та других курсів шкільного відділення було проведено міні-тренінг на тему: «Інклюзія – не ілюзія» . Метою міні-тренінгу було розкрити сутність понять «інклюзія», «інклюзивне навчання», «інклюзивний клас», «дитина з ООП», ознайомити з коректною термінологією та коротко розповісти про категорії дітей з ООП.  Для кращого розуміння того, що відчувають діти з порушенням зору та  опорно-рухового апарату були проведені інтерактивні практичні вправи.

В кінці міні-тренінгу тренерки роздали кожному присутньому мотузку на пам’ять як символ єдності задля спільної мети – допомогти дітям з ООП відчувати себе потрібними суспільству.

Share it

Залишити відповідь