Популяризуємо черліденг

Черліденг, що це таке?

Черліденг (англ. cheerleadingМФА: [ˈtʃɪərˌlidɪŋ], від cheer — схвальний, закличний вигук і leading — «ведення», «спрямовування») – це вид спорту який поєднує у собі елементи шоу і танці, гімнастику та акробатику. Він зародився в 70-ті роки дев’ятнадцятого століття. Існує міф, що черліденг – чисто жіночий вид спорту. Насправді ж його створили саме чоловіки!  Під час матчу з футболу вболівальники підтримували  свою команду, але незвичайним способом. Вони брали  в руки шматки сіна і з ними виконували різні рухи! Початок був покладений. Уже потім з черліденгом стали асоціювати красивих дівчат в коротких спідничках.

24 листопада 2004р. в Україні офіційно зареєстрована Всеукраїнська федерація черліденгу.

22 лютого 2005р. Наказом Держкомспорту України № 419 черліденгу був наданий статус виду спорту, офіційно визнаного в Україні.

З 2005р. щорічно проводяться чемпіонат і Кубок України з черліденгу.

 5-6 лютого 2022р.,  студентка нашого коледжу Ткачук Олександра (36с група), пройшла курс навчання на ліцензійному тренерсько-суддівському семінарі з черліденгу, що був організований  Всеукраїнською федерацією черліденгу груп підтримки спортивних команд у відповідності до правил ICU.

Олександра мала можливість обговорити перспективи розвитку цього виду спорту на Буковині з Президентом Федерації черліденгу, головою Комітету Міжнародного черліденгового союзу з проведення Кубків Світу,  членом  Виконкому Спортивного комітету України, cуддею міжнародної категорії з черліденгу Юрієм Крикуном.

 Бажаємо успіхів у популяризації спортивних новинок!

Share it

Залишити відповідь