«Права знай – обов’язки виконуй!»

Саме ці слова і стали девізом виховного заходу на тему «Мої права та обов’язки», який підготували студенти 21 та 27С груп для другокурсників коледжу.

Метою заходу було розширення знань студентів про права та обов’язки людини, ознайомлення з нормативними документами, в яких закріплені основні права та обов’язки людини; формування розуміння значення та важливості прав і обов’язків у житті людини, активної громадянської позиції; виховання почуття гідності та відповідальності.

Важливою складовою у формування правової компетентності майбутніх вчителів є питання прав та обов’язків дитини. Закріпити свої знання про права дитини студенти мали можливість, взявши участь у правових симуляційних та рольових іграх.

Основні тези заходу:

  • Кожен від народження має певні права, які гарантовані і захищаються державою. Їх ми повинні знати й реалізовувати щодня. Але пам’ятаймо: наші права не повинні порушувати права інших.
  • Існують закони, які визначають наші обов’язки. Ми мусимо їх знати.
  • Без обов’язків немає прав. Права також визначають і наші обов’язки.
  • Незнання закону не звільняє нас від відповідальності за наші вчинки, дії або бездіяльність.
  • Перед нами життя, в якому ще багато зла, несправедливості, жорстокості, експлуатації, приниження, образи, неповаги. Відстоюйте завжди свої права, свою свободу. Але відстоюючи свою свободу, не утискайте свободу інших.
Share it