Пошанування пам’яті Тараса Шевченка в Румунії

Минулий недільний день подарував свято не лише господарям, які його проводили, але й гостям, тобто невеликій делегації нашого коледжу.

          Дійство відбувалося 26 березня 2023року у селі Негостині,  Румунії, недалеко від українського кордону. Там, на запрошення Сучавської філії Союзу Українців Румунії, викладачі та студенти шкільного і музичного відділень з почесною і приємною місією взяли участь у вшануванні пам’яті українського поета  Т.Г. Шевченка.

          Зворушені, вражені, захоплені – так можна висловити свої емоції після свята. Наші партнери – українці Румунії віддавали належну шану Великому Кобзарю, виконували пісні на слова Тараса Шевченка, читали його вірші.
І дуже дорослих,  і найменших (а представлені були всі вікові категорії) об’єднувало одне – це українство, яке живе в них й передається з покоління в покоління.

          До концертної програми долучилися і наші викладачі Інна Злотнікова-Сливка,  Ада Гурська, Віра Остапюк та студенти Анастасія Кочервей
(21 група), Вікторія Дорофтей, Мар’яна Сава, Олег Блищук (36 група), які порадували присутніх досконалим співом та декламуванням.

          З Україною в серці живуть наші люди в багатьох державах, надихаються нею. Українці усього світу, єднаймося, братаймося, – такий заклик лунав зі сцени Негостинського будинку культури від наших викладачів і студентів,  а місточком між українцями був, є і буде Великий Тарас.

Share it