LEGO це розвага чи навчання?

9 травня 2023 року для студентів 3 курсу Педагогічного фахового коледжу Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича відбувся майстер-клас «Використання LEGO в освітньому процесі – конструктор як універсальний інструмент», який провели Санковська Ірина Мечиславівна, викладачка кафедри дошкільної та початкової освіти Інституту післядипломної освіти Київського університету ім. Б. Грінченка та Грек Ірина Володимирівна, вчителька початкових класів Ліцею №2 Таврійської міської ради Херсонської області.

Майбутні педагоги вчилися адаптувати вправи ЛЕГО відповідно до можливостей та вмінь учнів початкової ланки освіти. Виконуючи різноманітні завдання та граючись LEGO DUPLO вони вкотре переконались у доцільності застосування конструктора в різних освітніх галузях. Також учасниці майстер-класу збагатилися методичними порадами з використання вправ з цеглинками LEGO та застосовували їх під час створення авторських завдань.  Емоційно насиченим та пізнавальним був творчий квест з LEGO System «У пошуках слона».

Зворотній зв’язок засвідчив про актуальність використання LEGO під час проходження практики студентами коледжу  та ефективність запропонованих завдань у подальшій педагогічній діяльності.

Share it