Дружні зв’язки міцніють і розвиваються

У рамках міжнародного проєкту «Сьогодні студенти – завтра викладачі» та Угоди про партнерство від 09 грудня 2022 року між Педагогічним фаховим коледжем Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича і Сучавським Національним коледжем імені Міхая Емінеску та Сучавською Філією Союзу українців Румунії, 14  – 15 червня 2023 року у нашому коледжі перебувала офіційна делегація партнерів з Румунії на чолі з директором Сучавського коледжу Сілвією-Коріною Нуцу і головою Сучавської філії Союзу українців Румунії Іллею Савчуком.

Метою зустрічі було проведення переговорів з поглиблення трьохсторонніх відносин через урізноманітнення форм та заходів співпраці, вихід партнерських відносин на загальноєвропейський рівень. Підсумком перемовин стало підписання сторонами конкретизованого Протоколу намірів до Угоди про партнерство від 09.12.2022 р. на 2023 рік, в якому передбачено стажування та обміни групами викладачів і студентів у освітньому, практичному, оздоровчо-спортивному напрямах.

Гості ознайомилися із матеріальною базою коледжу, зустрілися із виклачадами та студентами, обмінялися думками із впровадження інноваційних технологій в освітній процес. Відвідини Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича та літературно-меморіального музею Ольги Кобилянської, за їх словами, вразили монументальністю і цікавими фактами.

В програмі перебування делегації із Сучави була зустріч-круглий стіл у Генеральному консульстві Румунії в Чернівцях та відвідини Чернівецької обласної громадської організації «Буковинський мистецький центр відродження та сприяння розвитку румунської традиційної культури».

Підсумковим акордом перебування гостей у Чернівцях стало вшанування пам’яті з покладанням квітів до пам’ятників видатного румунського поета Міхая Емінеску та українського Кобзаря Тараса Шевченка.

Фотохроніка подій 14-15 червня 2023

 

Share it