Педагогічний квест

Ще одна подія, яка була приурочена 105-ій річниці з дня народження Василя СУХОМЛИНСЬКОГО у Педагогічному фаховому коледжі ЧНУ ім. Ю.Федьковича – це педагогічний квест «Василь СУХОМЛИНСЬКИЙ: ідеї, здобутки, переосмислення» (організатори – викладачі циклової комісії педагогіки та психології). Студенти випускних груп шкільного відділення, демонструючи знання та набуті упродовж усіх років навчання вміння, проявляючи креативність та злагодженість командної роботи, вирішували завдання п’яти локацій квесту.

На одній із них – локація «Скринька мудрості» (керівник Ірина маліцька) – студенти мали створити питання бесіди-обговорення з молодшими школярами оповідання Сухомлинського та визначити його виховний вплив на учнів початкової школи.

Завдання локації «Педагогічна спадщина Сухомлинського» (керівники Оксана КОНСТАНТИНЮК та Сніжана ПАНЬКІВ) були непростими, оскільки за обмежений час необхідно було відповісти на запитання тестів про життєвий та педагогічний шлях Педагога, а також аргументувати повчання з «Десяти негідних речей», ілюструючи власними прикладами.

Разом із Любов’ю СКРИПКОЮ на локації «Майстерка» студенти виготовили незвичні закладки із природнього матеріалу.

Наслідуючи практику Василя Олександровича впроваджувати «уроки мислення» серед природи та залучати учнів до створення казок, студенти творили власні казки, фантазуючи під відкритим небом на локації Оксани ЧИБИРЯК та Людмили ШВАГИ.

Фінальна локація резюмувала роботу креативної лабораторії зі створення скрапбукінгів до 105-ліття видатного педагога Василя Сухомлинського (керівник Валентина ОСИНЧУК).

Переможених у квесті не виявилось. Кожен учасник здобув досвід цікавої організації діяльності учнів, отримав масу позитивних емоцій та мав змогу здійснити проміжну підготовку до кваліфікаційного іспиту, який уже не за горами.

Share it