Звіряємо кроки, плануємо майбутнє

Відповідно до Протоколу намірів на 2023 рік  тристоронньої Угоди про партнерство від 09 грудня 2022 року між Педагогічним фаховим коледжем Чернівецького національного університету ім. Ю.Федьковича і Сучавським Національним коледжем імені Міхая Емінеску та Сучавською філією Союзу українців Румунії у рамках міжнародного проєкту  «Сьогодні студенти – завтра викладачі», наш коледж з освітньо-методичною метою відвідала  26-28 жовтня цього року група викладачів і учнів Сучавського Національного коледжу імені Міхая Емінеску під керівництвом директора коледжу Сілвії-Коріни Нуцу.

В програмі обміну досвідом роботи було спостереження занять з дитячої літератури з основами культури і техніки мовлення викладача Апетрі О.Г у 43 групі, з методики навчання математики викладача Лазаровича Г.Ш. у 34 групі, заняття студентів музичного відділення у ЗДО № 45 «Країна дитинства» та написання Всеукраїнського радіо диктанту національної єдності,  активна участь у спортивному дійстві дружби, зустріч зі студентським самоврядуванням нашого коледжу.

Відвідини Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, Чернівецького музично – драматичного театру імені Ольги Кобилянської з переглядом вистави «Зрадь мене» та екскурсія по місту, за їх словами, вразили монументальністю і цікавими фактами.

В ході круглого столу сторони аналізували роботу за 2023 рік, планували подальші дії відповідно до Угоди: обміни групами викладачів та студентів для вивчення досвіду роботи, участь в освітньо-виховному процесі і педагогічній практиці, стажування викладачів наших обох коледжів за 30-ти годинною програмою у Сучаві та Чернівцях, проведення спільних науково-практичних конференцій, культурних і спортивних заходів, опублікування практики роботи викладачів і студентів у інформаційно-методичних бюлетенях/збірниках коледжів та україномовних виданнях в Румунії.

Як бачимо, дружні зв’язки розвиваються, міцніють і виходять на новий рівень з користю для сторін.

За матеріалами перебування у Педагогічному фаховому коледжі ЧНУ ім. Ю. Федьковича групи викладачів і учнів Сучавського національного коледжу імені Міхая Емінеску, на Radio România Internaţional, вийшла в ефір передача Христини Штірбець, в які взяли участь представники нашого коледжу Наталія ПАЛІЙ, Дмитро БАЧИНСЬКИЙ та студентка спеціальності “Музичне мистецтво” Вікторія КРИВОХИЖА.

Матеріал ефіру можна прослухати та прочитати на сторінці за покликанням: Radio România Internaţional

Share it