20 листопада – Всесвітній день дитини

Щорічно у всьому світі 20 листопада відзначається Всесвітній день дитини – це день світового братерства, взаєморозуміння та підтримки діяльності, спрямованої на забезпечення благополуччя дітей зі всього світу. Саме у цей день – 20 листопада 1959 року Генеральна Асамблея ООН ухвалила Декларацію прав дитини, а 20 листопада 1989 року – Конвенцію про права дитини. Відповідно до цих документів кожна дитина має право на освіту, здоров’я, належну медичну допомогу, ім’я та громадянство; заслуговує на турботливе родинне середовище, на любов, підтримку та захист від жорстокого поводження чи насильства.

Цей день був запроваджений, щоб ніхто з нас не забував, як важливо піклуватися про дітей. По всій Землі десятиліттями успішно працюють фонди допомоги хворим дітям і сиротам. На честь свята організатори проводять заходи – збирають кошти для допомоги незаможним сім’ям або дитячим будинкам, влаштовують ходи і демонстрації, акції та розіграші для дітей.

Це день особливий для нас – вчителів, адже обов‘язок та покликання вчителя – виховання дитини. Діти мають залишатись дітьми, перш ніж стати дорослими, а наш з Вами обов’язок – зробити все можливе, щоб вони зростали в комфортних умовах.

У Всесвітній день дитини викладачі та студенти коледжу організували челендж  «Дитинство – щаслива мить». Завданням цього виклику було прийти в одязі свого улюбленого кольору та з улюбленою іграшкою. Викладачі циклової комісії педагогіки та психології на порозі рідного коледжу зустрічали студентів словами вітань (використовуючи плакат «Ранкові зустрічі»), обіймами, гарними побажаннями позитивного дня та вдалого тижня.  Через радіомовлення коледжу ознайомили учасників освітнього процесу з історією створення дня та традиціями його відзначення. Пізнавальними та корисними були підготовлені інформаційні матеріали про День дитини на стендах закладу.

Нехай не тільки в цей день, але і в будь-який інший, кожна дитина буде оточена любов’ю та турботою. Дорослі мають зробити все можливе, щоб діти жили мирним та щасливим життям!

Share it