Софія Русова і розвиток українського національного дошкілля

27 листопада в Педагогічному фаховому коледжі ЧНУ ім. Ю. Федьковича відбувся навчально-методичний семінар, організований завідувачкою бібліотеки коледжу Ольгою Бабюк  та студентами 35 групи спеціальності «Дошкільна освіта» за участю студентів дошкільного і музичного відділень.

Актуальність тематики пов’язана з сучасними умовами реформування дошкільної освіти, що радикально змінюють статус виховання, його освітні функції. А отже і вимоги до особистісного розвитку вихованців, вимоги до підготовки педагогічних кадрів для роботи в закладах дошкільної освіти. В цьому контексті вагомого значення набуває використання педагогічної спадщини Софії Русової, яка була організатором українських дитячих садків, авторкою наукових праць з дошкільного виховання,  співавтором концепції створення українського національного дитячого садка.

Доповідачами озвучені безцінні думки щодо розумового, естетичного, фізичного, морального виховання особистості дитини-дошкільника, викладені в працях С. Русової «Дошкільне виховання», «У дитячому садку», «Нові методи дошкільного виховання».

Share it