Українські колядки в Румунії

Задля збереження етнічної, мовної, культурної та релігійної самобутності  української національної меншини, що є метою Союзу українців Румунії, 27 грудня у м. Сучава відбувся Фестиваль Українських Колядок. Захід відкрив голова Сучавської філії СУР Ілля Саучук. У вітальному слові  голова Союзу українців Румунії Микола-Мирослав Петрецький наголосив на важливості збереження національних традицій української громади.

У теплій та гостинній атмосфері на сцені концертного залу ім. Йозефа Шмідта сучавського університету імені Штефана Великого співали групи колядників з Негостини, Балківців, Сирету, Ізвоари, Сучави, Йорданешт та Гропень.

В рамках підписаної угоди про партнерство в галузі освіти і виховання між Педагогічним фаховим коледжем Чернівецького національного університету  імені  Юрія Федьковича, Сучавським Національним коледжем імені Міхая Емінеску та філією Союзу українців Румунії у м. Сучаві у фестивалі брав участь вокальний ансамбль нашого закладу освіти. Викладачі та студенти коледжу презентували на фестивальній сцені віночок українських колядок.

Share it