2024 рік: міжнародна співпраця продовжується

       Відповідно до Угоди про партнерство від 09 грудня 2022 року між Сучавським Національним коледжем імені Міхая Емінеску та Педагогічним фаховим коледжем Чернівецького Національного університету ім. Ю. Федьковича і Сучавською Філією Союзу українців Румунії у коледжі 19-20 квітня ц.р. перебувала офіційна делегація Сучавського Національного коледжу імені Міхая Емінеску на чолі із директором коледжу Сілвією-Коріною Нуцу. Професори математики, історії, української та румунської мов із Сучави взяли активну участь у пленарному засіданні І Міжнародної студентської науково-практичної конференції «Перші дослідницькі спроби: пошуки, результати, перспективи».

       Офіційною частиною програми перебування гостей було продовження співпраці між нашими закладами освіти.

   Директори коледжів Наталія Палій та Сілвія-Коріна Нуцу підписали Протокол намірів на 2024 рік, чим підтверджено бажання сторін щодо співробітництва у галузі освіти, культури та спорту з метою здійснення міжнародного обміну досвідом. Сторони у переговорному процесі узгодили розширення партнерських зв’язків шляхом спільної організації та проведення заходів. Слід зазначити, що як Сучавський коледж так і Сучавська філія Союзу українців Румунії (голова Ілля Савчук підписував протокол онлайн), підтримали активний обмін досвідом роботи викладацьких колективів наших закладів та студентської молоді.

      Сторони підписали також Додаткову угоду до базової Угоди від 09.12.2022 року в частині керівництва та команди проєкту «Сьогодні – студенти, завтра – викладачі» від Сучавського Національного коледжу імені Міхая Емінеску.

       2024 рік обіцяє бути плідним у міжнародній діяльності.

Share it