Міжнародна співпраця у новому векторі

Враховуючи  дружні відносини між Україною та Молдовою, зважаючи на широкий спектр спільних інтересів, 13 червня 2024 року у онлайн форматі підписано Угоду про співпрацю між  Педагогічним фаховим коледжем Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича та Сорокським коледжем імені Міхая Емінеску Республіки Молдова. Угоду від імені закладів освіти України і Молдови підписали директор нашого коледжу, як ініціатор проєкту, Наталія Палій і директор Сорокського коледжу, як партнер проєкту, Тетяна Вишньова.

Підписанню двосторонньої Угоди передувала клопітка робота Сторін, починаючи з листопада 2021 року. Військові дії в Україні внесли корективи в часі.

В Угоді передбачені конкретні заходи співпраці з обох Сторін по реалізації проєкту  «Висококваліфіковані, всебічно розвинуті спеціалісти – майбутнє країни», які будуть реалізовані шляхом обміну досвідом роботи, стажуванням викладачів та практичними діями студентів, участю представників обох коледжів у навчально-науковій і мистецько-спортивній роботі.

Молдовська сторона зауважила, що першим активним кроком до офіційного підписання Угоди про партнерство стала участь двох студентів Сорокського коледжу у Першій Міжнародній студентській науково-практичній конференції «Перші дослідницькі спроби: пошуки, результати, перспективи»    19 квітня 2024 року, яка проводилася Педагогічним фаховим коледжем Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича.

Початок закладено, надалі – реалізація взаємовигідних для обох Сторін зобов’язань.

Share it