Перший європейський проєкт відбувся!

12 вересня 2024 року наш Педагогічний фаховий коледж відвідали Генеральний консул Румунії у Чернівцях пані Іріна-Лоредана Станкулєску та директор Сучавського регіонального бюро транскордонного співробітництва Румунії пан Чезар Грозаву. Метою візиту стало відкриття сучасно обладнаного кабінету румунської мови та літератури за підтримки Департаменту румунів звідусіль Уряду Румунії. Проєкт відбувся відповідно до Угоди між Педагогічним фаховим коледжем Чернівецького національного університету ім. Ю.Федьковича та Чернівецьким обласним благодійним Фондом культури «Дім румунської мови» (керівник Ана-Крістіна Мігаєсі).

Студенти 44 групи, які активно долучилися до участі у проєкті, на занятті з викладачем Оленою Апетрі радо та з подякою зустріли і поспілкувалися із гостями. Особливо душевно прозвучали слова студентів про сьогодення України і допомогу від Румунії в обладнанні кабінету технічними засобами для навчання і створення сучасних умов для роботи.

Під час перебування в коледжі гості відвідали Простір незламності, де хвилиною мовчання вшанували пам`ять загиблих воїнів-захисників України, випускників коледжу Надії Смук, Богдана Савіцького та Герасименка Дмитра, які поклали життя за суверенітет нашої держави.

Під час зустрічі відбувся круглий стіл з питань подальшої співпраці коледжу з державними та громадськими організаціями Румунії в освітній, культурно-мистецькій та матеріально-технічній сферах, що стане продовженням взаємовідносин.

Share it