Картини, створені нотним пензликом (мистецький захід)

Великий художник епохи Відродження Леонардо да Вінчі казав: «Музика – це сестра живопису». Завдяки звуковій образності музика здатна втілювати ідеї образотворчого мистецтва, а твори живопису – чи то портрет, чи то пейзаж або натюрморт – мають свою музикальність, і все це по-своєму можна відтворити в звуках. Як це трапляється і що спільного між музикою й образотворчим мистецтвом розповідали та ілюстрували у мистецькому заході «Картини, створені нотним пензликом» студенти викладачів Тирон Т.О. і Чаплак М.В.

Звучали загадки, поетичні епіграфи, творчі завдання, експрес-розминка, розповіді про творчість українських живописців: М.Бурачека, В.Непомнящего, О.Дідик, К.Білокур, Н.Старовойтової, А.Рилова, О.Саврасова, В.Тропініна, В.Маковського, Г.Гольбейна. Виконувалися музичні твори В.Дроб’язгіної, В.Купревича, О.Тимошенко, І.Шамо, Д.Крижанівського, А.Кос-Анатольського, В.Солянникова, К.Дебюссі, Дж.Каччіні, В.А.Моцарта та українські народні пісні.

Зіставляння образів музичного та образотворчого мистецтв за допомогою внутрішнього слуху чи внутрішнього бачення надає можливість розвивати у студентів творчу уяву, глибше сприймання навколишнього світу, відтвореного в мистецьких творах, а також вдосконалювати навички гри в чотири руки, співу під власний супровід, акомпанементу солісту і тріо, дослідницької роботи й вміння захопити бесідою.

Дивитися фотозвіт заходу…

Share it