Вишивані традиції у коледжі

Від покоління до покоління в українських родинах передаються народні пісні та легенди, сімейні обереги та реліквії, звичаї та обряди. Завдяки традиціям зберігається національна культура, продовжується родовід.

У вишиванці, яка є кодом нації й духовним символом українського народу, збережена енергетика рідного краю, затишок батьківської оселі, тепло материнських рук. Це не лише витвір мистецтва, це ще й оберіг. Адже у вишиту сорочку мама вкладає свою любов до сина чи доньки,  думи, мрії, світлі надії та благословення на щасливе життя.

Ми, одягаючи вишиванку, зберігаємо історичну пам’ять народу, несемо у світ отримані у спадок від своєї родини українські традиції. А нині, в час збройної агресії ворога, боротьби за незалежність, територіальну цілісність і національну автентичність, вишиванка підкреслює силу наших традицій, силу нашого духу.

18 травня у Всесвітній день вишиванки в коледжі гармонійно поєдналися вишиті рушники та сорочки, милозвучна рідна мова та гарна українська пісня, весільні обряди та ширі емоції. Студенти спостерігали за обрядом збирання молодої на весіллі, практикувалися у пошитті традиційного весільного вінка з барвінку.

Під час ярмарку за ініціативи студентського самоврядування ми збирали кошти для потреб Збройних сил України

Щира вдячність учням Мамаївського закладу загальної середньої освіти та їх учителям ­(Скрипник Тамарі Іванівні та Грушці Наталії Нектарівні) за презентацію весільного обряду, вчительці початкових класів ліцею №12 м. Чернівців Федоряк Тетяні Володимирівні за проведення майстер-класу, Молодіжному парламенту Чернівецької міської ради за співорганізацію.

Студентська рада коледжу

Share it