У день народження Василя СУХОМЛИНСЬКОГО

28 вересня в Україні та світі відзначали день народження людини, творчість якої – унікальне явище в українській і світовій педагогіці. Це Василь Олександрович Сухомлинський. Феномен особистості Педагога – у його творчій спадщині: 48 книг, понад 600 статей, понад 1500 оповідань і казок, що вийшли мільйонними накладами (понад 15 млн) 53 мовами народів світу. Василь Сухомлинський – педагог-експериментатор, чиї набутки втілені у сучасних освітніх концепціях.

105-у річницю з дня народження Педагога у Педагогічному фаховому коледжі ЧНУ ім. Ю. Федьковича відзначили незвично. У сам день народження усіх, хто поспішав на заняття, зустрічали порадами Василя Олександровича зі смаколиками. До цього дня студентами були підготовлені скрайбінги, зроблені ілюстрації до казок Педагога; викладачами циклової комісії педагогіки та психології підготовлені постери «В.О.Сухомлинський дорослим і дітям», «На батьківщині В.О.Сухомлинського (за фотоматеріалами поїздки до Павлиської школи)», випущені буклети про життя і педагогічну творчість Василя Олександровича.

У ХХ столітті він говорив, що «ми вступаємо у світ людини». Не у світ технологій чи матеріальних благ. Бо саме людина є творцем і носієм духовних, моральних, технічних та інших благ, якими вона потім послуговується. Український педагог подарував нам цілісну педагогічну систему виразного гуманістичного спрямування. І то вже наша проблема, як зуміємо скористатися нею. Маємо підніматися до неї і серцем, і розумом.

Share it