Мовна скарбниця світу

Вивчення іноземних мов – процес складний, але багатогранний і цікавий. Варто замислитись, що саме завдяки іноземним мовам відбувається спілкування між людьми різних національностей. Оволодіння іноземними мовами є потребою часу. Під час їх вивчення ми знайомимося з традиціями й звичаями інших народів та переконуємося в неповторності власної української культури.

Декада іноземних мов дозво­ляє систематизувати отримані знання, акти­візувати їх у мові, сприяє підвищенню рівня практичних навичок. Ця форма роботи до­зволяє на практиці здійснити особистісно орієнтований підхід до навчання й вихован­ня наших студентів, коли враховуються потреби, мож­ливості й схильності, вирішується завдання розкриття творчих здібностей студентів з різним рівнем підготовки. Проведення Декади іноземних мов сприяє розвитку й під­тримці інтересу студентів до іноземних мов.

З метою розширення і поглиблення лінгвістичних знань, розвитку комунікативних умінь і навичок, етичного виховання, духовного багатства, моральної чистоти у Педагогічному фаховому коледжі ім. Ю. Федьковича  01.12.–10.12. 2021 року проводилася «Декада іноземних мов».

02.12. – Руснак В.В., викладач французької мови, провів конкурс знавців Франції, у якому прийняли участь студенти 43/44 груп.

02.12. – Руснак Т.П., викладач англійської мови, організувала віртуальну подорож по Великобританії. Сучасна Британія будь-кого може здивувати своїми новими контрастними трендами і течіями. Тому студенти 42 студенти        вирішили переконатися в цьому. Історія виникнення, визначні місця, популярні актори та актриси, традиційна їжа – все це досліджували наші студенти.

03.12. – Кулянда М.І., викладач німецької мови, разом зі студентами 32 і 42 груп відвідали Австрійську бібліотеку, яка розташована у приміщені бібліотеки Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, а також культурний центр Gedankendach при Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича. Завдяки даній екскурсії студенти мали змогу дізнатися про історію та культурну спадщину Німеччини та Австрії, познайомитися з правилами користування літературою та роботи в бібліотеці та у центрі Gedankendach.

06.12. – Трачук М.М., викладач англійської мови, разом зі студентами 32 групи організувала та провела квест з англійської мови “Keep Open Your Eyes” для студентів 1 і 2 курсів шкільного відділення. Студенти мали змогу застосувати здобуті знання та набуті навички під час виконання станційних завдань квесту, продемонструвати особисту кмітливість та вміння вибудовувати логічні ланцюжки.

            08.12. – Любчинська К.А., викладач німецької мови, провела засідання круглого столу зі студентами 1 курсу на тему “Sehenswürdigkeiten der deutschsprachigen Länder. Was wir da besuchen könnten?” Метою виховного заходу було познайомити студентів із туристично привабливими  локаціями країн, мова яких вивчається.

08.12. – Богуславська С.М., викладач англійської мови, організувала практикум на платформі “Cambly” та продемонструвала студентам ефективні способи вивчення англійської мови, підготовки до ЗНО та інших міжнародних іспитів.

10.12. – Лосєва Л.П., викладач англійської мови, разом зі студентами 23 групи підготували інсценізацію лялькової вистави «Колобок на новий лад» та казки «Снігова королева». Слід зазначити, що специфіка драматизації полягає у тому, що паралельно з опрацюванням мовного і мовленнєвого аспектів матеріалу відбувається його сценічне відтворення.

Share it

Залишити відповідь